Dresy Chorvátska 2010-2012

2010/2011 Nike Reprezentácie
Autor: Myso

Už zajtra odohrá naša reprezentácia priateľské stretnutie proti Chorvátsku. Ak vás zaujíma, v akých dresoch nastúpia zverenci Slavena Bilića, tak ste na správnom mieste 😉

Chorvátsku reprezentáciu oblieka posledných desať rokov americká spoločnosť Nike a inak tomu nebude ani v najbližších dvoch rokoch. Chorvátske dresy sú známe najmä vďaka šachovnicovému vzoru na tričkách, ktorý bol použitý aj tentokrát. Zaujímavosťou je, že každý červený štvorec je tvorený ďalšími 16 štvorčekmi v dvoch odtieňoch červenej farby. Logo spoločnosti Nike je modré, rovnako ako aj horizontálne prúžky na koncoch rukávov a pod výstrihom na zadnej strane tričiek. Populárny šachovnicový vzor sa objavuje aj na trenírkach i štulpniach.

Náhradné dresy Chorvátska sú tradične modré. Na tričkách bol opäť použitý šachovnicový vzor, na ktorom sa tentokrát okrem rukávov striedajú dva odtiene modrej farby. Rukávy sú zhodné s hlavnými dresmi. Na prednej strane tričiek je okrem loga Nike aj znak Chorvátskej futbalovej federácie a vpravo dole nápis Dri-Fit. Ten odkazuje na technológiu spoločnosti Nike, ktorá pri výrobe nových dresov využíva recyklovaný plastový materiál. Na zadnej strane nechýba pod modrým výstrihom nápis Hrvatska.

Prvý chorvátsky dres bol navrhnutý v roku 1990 národným umelcom Miroslavom Šutejom. Jeho šachovnicový vzor na tričkách reprezentujúci chorvátsku národnú identitu sa stal natoľko populárny, že sa začal objavovať aj na dresoch ďalších chorvátskych športovcov, hlavne atlétov. Futbalisti preslávili Chorvátsko najmä tretím miestom na MS 1998 vo Francúzsku. Na poslednom svetovom šampionáte v Afrike „Hrvatski nogometaći” chýbali, v ceste na EURO 2012 im v kvalifikačnej F skupine budú stáť Grécko, Izrael, Lotyšsko, Gruzínsko a Malta.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok