Dresy ŠK Slovan Bratislava 2010/2011

2010/2011 Adidas Corgoň liga
Autor: Myso

Aktualizované 21.12.2010 – doplnené fotografie a informácie náhradnom a treťom drese

Najslávnejší slovenský klub ŠK Slovan Bratislava predstavil svoje nové dresy v polovici júla na predsezónnej tlačovej konferencii. Po spoločnosti Nike, ktorá obliekala belasých posledné roky, sa Slovan vracia k dresom od nemeckej spoločnosti Adidas, s ktorou je spätá takmer celá časť histórie bratislavského klubu v samostatnej slovenskej súťaži.

Hlavný dres je belaso-biely. Pre tričká bol zvolený dizajn Adidas Stricon. Vľavo pod výstrihom sa nachádza znak klubu, uprostred logo platinového reklamného partnera, ktorým je spoločnosť Grafobal. Na pravom rukáve je možné nájsť logo ďalšieho partnera, investorskej skupiny J&T. Trenírky sú biele doplnené o čierne pruhy. V pravej časti sa nachádza logo reklamného partnera – stávkovej spoločnosti Niké. Dres dopĺňajú belasé štulpne s čiernymi pruhmi.

Vo štvrtkovom pohárovom stretnutí v Belehrade mali premiéru aj náhradné dresy. Tie sú netradične čierno-modré. Dizajn tričiek je zhodný s belasým dresom. V pohárovom stretnutí nemali Slovanisti na tričkách menovky a ani logo sponzora J&T. Pruhované tričká sú doplnené čiernymi trenírkami, na ktorých chýbalo logo stávkovej spoločnosti Niké, a čiernymi štulpňami s bielymi prúžkami.

Na tlačovej konferencii bolo možné vidieť aj biele dresy. Tričká majú zhodný dizajn s tými pre slovenskú futbalovú reprezentáciu (Adidas Campeon). Uprostred nechýba opäť logo spoločnosti Grafobal, rovnako ako aj nápis J&T na pravom rukáve. K bielym tričkám mali Slovanisti v stretnutí v Nitre oblečené biele trenírky s logom partnera Niké a biele štulpne doplnené modrými prúžkami.

V pohárovom strenutí v Trenčíne a aj v niekoľkých vystúpeniach v Corgoň Lige hrali Slovanisti v čierno-modrých dresoch so všetkými logami partnerov. Tričká boli kombinované s modrými trenírkami a čiernymi štulpňami s bielymi prúžkami. Modré trenírky k belasému dresu použili hráči Slovana v stretnutí 15. kola v Banskej Bystrici.

Slovan je päťnásobným víťazom samostatnej slovenskej súťaže, v ktorej triumfoval v rokoch 1994, 1995, 1996, 1999 a 2009. Domáci pohár vyhral celkovo štyrikrát (1994, 1997, 1999, 2010). V československej súťaži pridal osem titulov a je aj päťnásobným držiteľom Československého pohára. Belasí sú jediným slovenským tímom, ktorému sa podarilo vyhrať európsku súťaž, keď v roku 1963 triumfoval v PVP. Mužstvo Jozefa Jankecha má prechodný domov na bratislavských Pasienkoch s kapacitou cca 12 000 divákov.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok