Dresy Olympique Marseille 2010/2011

2010/2011 Adidas Ligue 1
Autor: Myso

Už v priebehu mája a júna sme spoznali nové dresy Olympique Marseille. Úradujúceho francúzskeho majstra bude aj v nasledujúcej sezóne oblikať nemecká spoločnosť Adidas.


Domáci dres je v tradičnej bielej farbe doplnený o belasé prvky. Na tričku sú viditeľné tenké belasé vodorovné prúžky, medzi ktorými sa striedajú bledší a tmavší odtieň bielej farby. Sponzorom na dresoch francúzskeho tímu bude v nasledujúcej sezóne stávková spoločnosť BetClic. Dresy zažili premiéru už v závere majstrovskej sezóny 2009/2010 v stretnutí proti Lille.

Náhradné dresy sú belasé s čiernymi prúžkami typickými pre spoločnosť Adidas. Nemeckí dizajnéri oživili tričká zaujímavým vzorom, ktorý mne osobne trochu pripomína obrus alebo deku :-). Logo stávkovej spoločnosti BetClic je biele rovnako ako aj znak marseillského klubu. Po prvý krát boli belasé dresy v akcii v piatkovom prípravnom stretnutí s druholigovým Vannes.


Spolu s domácim a náhradným dresom bol predstavený aj tzv. európsky dres. Ten budú futbalisti „Les Phocéens” nosiť v hlavnej fáze Lige Majstrov, do ktorej sa automaticky kvalifikovali ako úradujúci francúzsky šampión. Čierny dres je doplnený belasými prúžkami a žltými prvkami. Na ľavej strane tričiek je výrazný farebný vertikálny pás, logo spoločnosti BetClic je tentokrát žlté, znak OM belasý so žltým nápisom „Droit Au But” a hviezdičkou symbolizujúcou víťazstvo v Lige Majstrov z roku 1993.

Olympique získal vlani titul po dlhých 18 rokoch. Deväťnásobný francúzsky šampión dokázal desaťkrát zvíťaziť v domácom pohári, z európskych úspechov okrem víťazstva v Lige Majstrov stojí za zmienku aj triumf v UEFA Intertoto Cupe z roku 2005. Trénerom Marseille je bývalý úspešný francúzsky reprezentant Didier Deschamps. Klub založený v roku 1899 hráva svoje domáce zápasy na 60-tisícovom štadióne Vélodrome.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok