Dresy Arsenalu 2010/2011

2010/2011 Nike Premier League
Autor: Myso

Po náhradných dresoch Arsenalu predstavených v polovici júna sme sa v prvý júlový deň dočkali aj predstavenia hlavných dresov, ktoré budú hráči severolondýnskeho klubu obliekať počas nasledujúcej sezóny.

Medzi fanúšikmi „Gunners” vládli veľké očakávania ohľadom dizajnu nových dresov, ktoré sú venované 125. výročiu vzniku klubu. Spoločnosť Nike sa rozhodla pre retro štýl zo 70. rokov, ktoré sa považujú za úspešné obdobie pre Arsenal. Dresy tak vyzerajú veľmi jednoducho, ale pri ich výrobe boli použité najmodernejšie technológie, keď boli vyrobené z recyklovaných plastových fliaš podobne ako dresy Nike pre prebiehajúce MS v Afrike. Nové dresy si pochvaľuje aj belgický stopér Thomas Vermaelen: „Nové dresy sa mi veľmi páčia. Majú na sebe typické farby Arsenalu a sú naozaj pekné. Každý klub má svoju farebnú kombináciu, ktorej sa drží. Pre ‘Gunners’ sú to práve červená a biela a tak to má byť.”

Arsenal patrí medzi najúspešnejšie tímy v histórií anglického futbalu. Premier League dokázal vyhrať celkovo 13-krát (naposledy v sezóne 2003/2004), 10-krát sa tešil z víťazstva v FA Cupe a dvakrát dokázal triumfovať aj v Ligovom Pohári. Na európskej scéne stojí za zmienku účasť vo finále Ligy Majstrov z roku 2006 a víťazstvo v Pohári Víťazov Pohárov z roku 1994. Klub hráva svoje domáce zápasy na Emirates Stadium (kapacita 60 355 divákov), manažérom je známy Arséne Wenger.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok