Dresy Holandska pre MS 2010

2010/2011 MS 2010 Nike
Autor: Myso

Svoje dresy pre nadchádzajúci svetový šampionát v Južnej Afrike už predstavilo aj Holandsko. Hlavný oranžový bude mať premiéru 26. mája v priateľskom stretnutí s Mexikom, ktoré sa odohrá v nemeckom Freiburgu. Náhradný biely mali „Oranjes” po prvý krát oblečení počas prípravného stretnutia s USA v prebiehu marca.

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Typické oranžové dresy sú tentokrát kombinované s čiernou. Podľa spoločnosti Nike je to odkaz na roky 1974 a 1978, kedy sa holandská reprezentácia v rovnakej farebnej kombinácií dokázala prebojovať dva krát do finále. Súčasné tričká a trenírky sú doplnené bielymi vertikálnymi pásmi, rovnako biele sú aj logá spoločnosti Nike na tričkách, trenírkach i štulpniach.

Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Náhradné dresy Holandska pozostávajú z bielych tričiek, modrých trenírok a bielych štulpní. Pod modrým okrúhlym výstrihom sú na tričku dva pásy v tvare písmena “V”. Modrá a červená farba pásov odkazuje na farby holandskej vlajky. Medzi pásmi je modré logo Nike a znak Holandskej Futbalovej Asociácie. Pásy sú rovnako viditeľné aj na zadnej strane bielych štulpní. V minulosti mali Holanďania náhradné dresy v čiernej, či modrej farbe, naposledy to bola netradičná belasá.

Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Holandsko je na tohtoročných MS v Južnej Afrike favoritom skupiny E, kde sa postupne stretne 14. júna s Dánskom, 19. júna s Japonskom a na záver skupiny 24. júna s Kamerunom. Krajina tulipánov ešte nikdy nezískala titul majstra sveta, najbližšie boli k nemu Holanďania v spomínaných rokoch 1974 a 1978, kedy ale nestačili najprv na Spolkovú Republiku Nemecko (1:2) a o štyri roky neskôr ani na Argentínu (1:3 po predĺžení). Na šampionáte v roku 1998 si „Oranjes” pripísali tretí výrazný úspech, keď obsadili vo Francúzsku štvrtú priečku po prehre s Chorvátskom (1:2).

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok