Dresy Nemecka pre MS 2010

2010/2011 Adidas MS 2010
Autor: Myso

Už začiatkom novembra 2009 predstavila nemecká futbalová reprezentácia svoje biele dresy, v ktorých sa predstaví na tohtoročných Majstrovstvách Sveta vo futbale. Výrobcom dresov je tradične domáca spoločnosť Adidas. Na oficiálnej prezentácii dresy predstavili tréner Joachim Löw spolu s Michaelom Ballackom, Bastianom Schweinsteigerom, Phillippom Lahmom, Perom Mertesackerom a Franczom Beckenbauerom.

Na náhradné dresy Nemecka sme si museli počkať až na koniec januára. Po zelených, červených, či šedých dresoch boli tentoraz zvolené dresy čiernej farby. Pre inšpiráciu treba načrieť poriadne hlboko do histórie. Tieto dresy sú totiž odkazom na rok 1898, kedy Nemecko 12. decembra vo svojom vôbec prvom oficiálnom zápase zdolalo v Paríži klub White Selection Rovers vysoko 7:0.

Image and video hosting by TinyPic

Domáce dresy sú tradične biele kombinované s čiernou a zlatou. Na rukávoch nechýbajú pre Adidas typické tri pruhy. Ďalších jedenásť prúžkov sa tiahne v zvislom smere celou prednou časťou dresu a reprezentuje 11 hráčov. Jeden z týchto prúžkov má čiernu farbu, jeden červenú a jeden zlatú, ostatné sú v svetlej šedej. Na zadnej strane je pod výstrihom vyšitý nápis „Deutscher Fussball-Bund”. Biele tričká sú doplnené tradične čiernymi trenírkami a bielymi štulpňami.

Image and video hosting by TinyPicNáhradné čierne dresy majú na tričkách červený výstrih a zlaté pruhy. Tie symbolizujú tri tituly, ktoré nemeckí futbalisti získali v rokoch 1954, 1974 a 1990. Odkaz na tieto pre nemecký futbal významné roky je možné nájsť aj v novom logu, kde je už tradičný okrúhly znak s orlicou doplnený tromi zlatými hviezdičkami s číslami 54, 74 a 90. Na zadnej strane tričiek nechýba pod výstrihom opäť nápis DFB, čierne tričká sú doplnené bielymi trenírkami a čiernymi štulpňami. Nemeckí reprezentanti by sa mali v tejto kombinácií predstaviť 23. júna v stretnutí s Ghanou, ktorá s veľkou pravdepodobnosťou nastúpi v bielom.

Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Okrem Ghany čaká na Nemecko v základnej D skupine 13. júna Austrália a 18. júna Srbsko. Na poslednom svetovom šampionáte Nemci na domácej pôde obsadili tretie miesto, keď v súboji o bronz zdolali Portugalsko 3:1.

2 komentáre k príspevku “Dresy Nemecka pre MS 2010

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok