Dresy USA pre MS 2010

2010/2011 MS 2010 Nike
Autor: Myso

Mužstvo USA oficiálne predstavilo svoje tmavomodré náhradné dresy v stredajšom priateľskom stretnutí v Holandsku („Oranjes” triumfovali v Amsterdame 2:1). Obrázky domácich bielych unikli na internet už v polovici novembra minulého roku, doteraz neboli oficiálne predstavené, ale všetko nasvedčuje tomu, že sa skutočne jedná o dres pre nadchádzajúce majstrovstvá sveta.

Šikmý pruh na drese má byť odkazom na rok 1950, kedy mužstvo USA dokázalo poraziť na majstrovstvách sveta Anglicko 1:0, čo sa dodnes považuje za jedno z najväčších prekvapení v histórii futbalu. Američania ho radi označujú aj ako „Miracle on Grass – zázrak na tráve”.

Domáci biely dres má tmavomodrý okrúhly výstrih. Na konci rukávov sú červené po okrajoch zaoblené prúžky. Celým dresom sa tiahne šimký šedý pás, na ktorom je aj tmavomodré logo spoločnosti Nike – výrobcu dresov. Na opačnej strane oproti logu Nike je logo americkej futbalovej asociácie.

x x

Dizajn náhradného tmavomodrého dresu je zhodný s bielym, zmenené sú akurát farby. Šikmý pruh je tentoraz biely s červenými prúžkami po okrajoch, okrúhly výstrih je taktiež červený, rovnako ako aj zaoblené pruhy na koncoch rukávov a logo spoločnosti Nike. Tmavomodré trenírky majú po bokoch opäť červený pruh, tmavomodré štulpne sú kombinované s bielou.

x x

USA sa predstaví na MS 2010 v skupine C. 12. júna si zmeria sily s Anglickom, 18. júna so Slovinskom a na záver skupiny 23. júna s Alžírskom.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok